Onderhoud en Reparatie

houtrotreparatie.jpg

Houtrot reparatie

Geleense glashandel doet ook voor u het onderhoud aan uw kozijnen, glas en kitwerken. Eén van de ergste bedreigingen van hout is schimmel. Als er veel vocht en schimmel bij het hout ontstaat krijg je dat het hout gaat rotten ‘houtrot’.

Bij onderzoek is gebleken dat hout gaat rotten wanneer de temperatuur onder de 20 graden Celsius is en als vocht 21% van het gewicht heeft. Wanneer schimmel het hout beschadigd zijn er twee verschillende vormen van beschadiging. De beschadiging van de celwanden door witte en bruine rot of de beschadigingen van het oppervlak van het hout. De houtsoort bedraagt mee in het proces van de schimmel. Daarentegen kan spinhout minder schimmel weerstaan dan kernhout.

Houtrot-reparatie wordt nogal eens als een lapmiddel gezien. Uitgevoerd door professionals is dit juist een duurzame oplossing. Te vaak wordt onnodig overgegaan tot vernieuwen/vervanging terwijl vakkundig uitvrezen en opvullen veelal voordeliger en zeker zo duurzaam is. Onze specialisten zorgen voor onzichtbare en niet van nieuw te onderscheiden reparaties. Gerepareerde onderdelen blijven, mits regelmatig onderhouden, als nieuw. Mocht een aangetast raam, deur of kozijn niet meer te redden zijn, dan zorgen wij voor vervanging. Goed advies is hier zeker op z'n plaats!

Wanneer uw kozijnen in slechte staat (houtrot) verkeren of beschadigd zijn na inbraak, kunnen wij dit voor u repareren. Is reparatie niet meer mogelijk, dan kunnen wij ook nieuwe kozijnen, leveren en plaatsen.


windows.jpg

Geleense glashandel heeft voor u kozijnen met energiezuinig HR++ Glas.

De verf en de kit moeten in goede staat blijven. Het schilderwerk voorkomt de indringing van vocht en het rotten van het houten kozijn. De staat van het binnenschilderwerk is nog belangrijker dan die van het buitenschilderwerk. In de winter wordt in de woning namelijk nogal wat waterdamp geproduceerd.

Deze damp wil naar buiten. Slecht geschilderde houten ramen en kozijnen zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Onderweg condenseert het vocht vooral in de openstaande verbindingen van houten stijlen en dorpels waardoor het hout kan gaan rotten en mede daardoor de hoeveelheid vocht op de randafdichting van de beglazing kan toenemen.

Het is nodig om ten minste eenmaal per jaar het schilderwerk en de kit (vooral van de onderdorpels) te inspecteren en bij te werken of te vernieuwen.

Bij ons kunt u terecht voor gratis advies over de conditie van uw kozijnen, kitwerk en glas.